Charterschip met gebroken mast op het IJsselmeer

25 juli 2017

Dinsdag rond het middaguur werden de reddingstations van Enkhuizen, Andijk en Medemblik gealarmeerd voor een charterschip met gebroken mast op het IJsselmeer.

Het charterschip had 14 gasten en 2 bemanningsleden aan boord, niemand zou bij het ongeval gewond zijn geraakt. Her schip bevond zich ten tijde van het incident ten noorden van vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse aangekomen zijn er direct opstappers van de KNRM overgezet om polshoogte te nemen. Er bleken inderdaad geen gewonden te zijn, enkel erg geschrokken gasten. De gebroken masttop bungelde gevaarlijk hoog boven het dek heen en weer.

Door de breuk in de masttop kon het grootzeil niet meer gestreken worden waardoor het charterschip erg moeilijk bestuurbaar was. Besloten werd om een sleepverbinding te maken met reddingboot Watersport en dat deze het schip richting Enkhuizen zou slepen. De opvarenden konden veilig op het achterdek blijven.

In de haven van Enkhuizen hebben de reddingboten van Enkhuizen en Andijk het charterschip geassisteerd bij het aanmeren aan de kade en konden de opvarenden veilig aan wal worden gebracht.

Datum : 25 juli 2017
Alarm : 11:51 uur
Weer : Regenachtig
Zicht : Redelijk
Wind : Noord-Noordwest 5

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij