Skip to main content

Zeiljacht in problemen op het Markermeer

Datum: dinsdag 01 november 2016 | Sectie: Enkhuizen

Dinsdagmiddag werd de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een zeiljacht in nood op het Markermeer oost van Schellinkhout.

De melding was via via telefonisch op het boothuis in Enkhuizen binnen gekomen.

Het onfortuinlijke zeiljacht met aan boord twee opvarenden zou meerdere problemen hebben en zich in de richting van Enkhuizen bevinden.

Toen beide Enkhuizer reddingboten onderweg waren kwam er iets meer informatie beschikbaar en bleek het zeiljacht ten oosten van Schellinkhout op het Markermeer rond te drijven. Dat is negen mijl (16 km) zuid van Enkhuizen.

Ter plaatse aangekomen bleken er problemen te zijn met de tuigage en met de motor. Er werden twee KNRM opstappers overgezet en na overleg werd besloten om het zeiljacht mee op sleep richting Enkhuizen te nemen.

Daar de terugtocht lang zou gaan duren, ruim anderhalf uur, werd reddingboot Corrie Dijkstra van Elk retour station gestuurd, zodat er weer een reddingboot beschikbaar was voor eventueel een andere inzet rond Enkhuizen.

Iets na zes uur lag ook reddingboot Watersport weer op haar plek bij het KNRM boothuis en konden de bemanningsleden thuis direct aanschuiven voor het avondmaal.

Datum: 1 november 2016
Alarm: 15:23 uur
Weer: bewolkt
Zicht: redelijk
Wind: Noordwest 4
Actie: 112-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.