Zeiljacht in problemen op bevrijdingsdag

5 mei 2018

Op deze Bevrijdingsdag werden onze vrijwilligers gealarmeerd voor een zeiljacht met flinke lekkage op het Markermeer.

Het onfortuinlijke zeiljacht bevond zich op vier mijl van Enkhuizen. De Nederlandse Kustwacht alarmeerde de beide Enkhuizer reddingboten welke met spoed koers zette richting het Markermeer.

Reddingboot Corrie Dijkstra-van Elk was snel ter plaatse en zette een opstapper over om de oorzaak van de lekkage te achterhalen. De afdichting van de schroefas bleek het probleem. Door het uitzetten van de motor werd het binnen stromende water tot een minimum beperkt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Watersport heeft het zeiljacht op sleep genomen naar Enkhuizen. Het binnen stromende water werd door de bemanning en opstappers aan boord van het zeiljacht weg gepompt met de handlenspomp.

Dankzij de snelle service van De Gier Jachtservice kon het zeiljacht direct na aankomst in Enkhuizen worden droog gezet.

Datum : 5 mei 2018
Alarm : 14:13 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind : Noordoost 3
Actie : 014-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij