Skip to main content

Zeiljacht in problemen op bevrijdingsdag

Datum: zaterdag 05 mei 2018 | Sectie: Enkhuizen

Op deze Bevrijdingsdag werden onze vrijwilligers gealarmeerd voor een zeiljacht met flinke lekkage op het Markermeer.

Het onfortuinlijke zeiljacht bevond zich op vier mijl van Enkhuizen. De Nederlandse Kustwacht alarmeerde de beide Enkhuizer reddingboten welke met spoed koers zette richting het Markermeer.

Reddingboot Corrie Dijkstra-van Elk was snel ter plaatse en zette een opstapper over om de oorzaak van de lekkage te achterhalen. De afdichting van de schroefas bleek het probleem. Door het uitzetten van de motor werd het binnen stromende water tot een minimum beperkt.

Reddingboot Watersport heeft het zeiljacht op sleep genomen naar Enkhuizen. Het binnen stromende water werd door de bemanning en opstappers aan boord van het zeiljacht weg gepompt met de handlenspomp.

Dankzij de snelle service van De Gier Jachtservice kon het zeiljacht direct na aankomst in Enkhuizen worden droog gezet.

Datum : 5 mei 2018
Alarm : 14:13 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind : Noordoost 3
Actie : 014-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.