Skip to main content

Twee inzetten tijdens Reddingbootdag 2018

Datum: zaterdag 28 april 2018 | Sectie: Enkhuizen

Zoals bekend blijven wij altijd inzetbaar ook al zijn wij aanwezig op evenement zoals onze eigen opendag . Zo werd er tijdens Reddingbootdag 2018 tweemaal uitgevaren voor watersporters met problemen.

De eerste melding kwam binnen bij het Kustwachtcentrum via marifoon kanaal 16 en betrof een aan de grond gelopen zeiljacht op de ondiepten van het Enkhuizerzand ter hoogte van Trintelhaven op het IJsselmeer.

Reddingboot Watersport was net van een vaartochtje met donateurs terug aan de steiger en kon dan ook direct uitvaren net als reddingboot Corrie Dijkstra van Elk. Dertien minuten later lagen beide reddingboten langszij het gehuurde zeiljacht welke zich behoorlijk had vast gevaren op de harde zandgrond.

Uiteindelijk lukte het de beide KNRM reddingboten om het zeiljacht weer in dieper water te krijgen, na inspectie bleek er geen schade te zijn zodat het jacht haar weg zelfstandig weer kon vervolgen en de reddingboten retour reddingstation konden voor het vervolgen van Reddingbootdag.

Aan het einde van de middag, tijdens het opruimen van Reddingbootdag, kwam er een telefonische melding op het boothuis binnen van een wederom gehuurd zeiljacht wat kampte met motor problemen.

Door een defect aan de accu’s kreeg men de motor niet gestart. Beide Enkhuizer reddingboten voeren opnieuw uit en namen het zeiljacht op sleep richting de jachthaven waar het netjes werd afgemeerd.

Datum : 28 april 2018
Alarm : 13:30 en 16:45 uur
Weer : Regenbuien
Zicht : Redelijk
Wind : Zuidwest 4
Actie : 010 en 011-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.