Skip to main content

Motorjacht in brand op het IJsselmeer (video)

Datum: dinsdag 08 mei 2018 | Sectie: Enkhuizen

Dinsdagmiddag zijn de KNRM reddingstations Urk en Enkhuizen samen met de brandweer van Enkhuizen uitgevaren voor een brand op een motorjacht tussen Urk en Enkhuizen op het IJsselmeer. Beide opvarenden konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

Het motorjacht met aan boord twee opvarenden was onderweg van Almelo naar Heerhugowaard als er plotseling hevige rookwolken uit het motorruim komen. Het bevind zich dan tussen Urk en Enkhuizen op het IJsselmeer.

Een bluspoging van de opvarenden richt niets uit en men besluit alarm te slaan. Men sluit de gasflessen af en gaan naar buiten op het achterschip, wachtende op hun redding.

De Marinus Cornelis van KNRM Urk is als eerste ter plaatse en haalt de opvarenden van boord. De Corrie Dijkstra van KNRM Enkhuizen arriveert vrijwel gelijktijdig en neemt het jacht op sleep om het met de kop in de wind te houden.

Even later arriveert ook de Kapiteins Hazewinkel van KNRM Urk welke zich ontfermt over de geredenen en brengt deze naar het KNRM boothuis in Enkhuizen voor een kleine controle door de daar klaar staande ambulancedienst.

Inmiddels is ook reddingboot Watersport van KNRM Enkhuizen samen met de brandweer van Enkhuizen aan gekomen en word een bluspoging in gezet met een positief resultaat. Wanner even later de brand onder controle lijkt word er onder begeleiding van Rijkswaterstaat koers gezet richting Enkhuizen.

Aan de KNRM steiger werd het motorjacht afgemeerd en kon de brandweer de boel afblussen.

Al met al weer een prima samenwerking door de diverse hulpverleningsdiensten.

Datum : 8 mei 2018
Alarm : 14:19 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind : Zuidoost 3
Actie : 016-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.