Skip to main content

Zeiljacht gevangen als een vis in het net

Datum: woensdag 05 augustus 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn woensdag uitgevaren voor een zeiljacht wat op het Markermeer verstrengelt was geraakt in de netten van een visserman.

Een gezin was deze zomerse dag heerlijk aan het zeilen op het Markermeer bij Enkhuizen als op eens de snelheid van het schip steeds verder terug loopt. Eerst denkt men dat dit komt door waterplanten, echter deze zijn in dat deel van het Markermeer niet aanwezig.

Als even later ook de motor er mee stopt komt men er achter dat ze gevangen zijn in het staand want van een visserman, men is er aardig in verstrikt geraakt en het lukt hen niet om zelfstandig hier uit te geraken.

Men besluit dan ook om de hulp van een reddingboot in te roepen en niet veel later varen de Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk dan ook uit richting het zeiljacht, het bevind zich dan op anderhalve mijl zuidoost van Enkhuizen.

De reddingbootbemanning weet met zo min mogelijk verdere schade aan de neten te veroorzaken het zeiljacht hier uit vandaan te snijden. Maar desondanks blijft er nog een redelijk deel achter rond de kiel en in de schroef.

Het zeiljacht werd dan ook mee opsleep genomen richting de jachthaven van Enkhuizen alwaar een duiker het restant van het vissersnet zal verwijderen.

Alarm : 14:52 uur Weer : Goed Zicht : Goed Wind : ZO 3 Actie : 60 -2015

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.