Zeiljacht aan de grond en medische assistentie

16 augustus 2015

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn zondag tweemaal uitgevaren, eerst voor een medische assistentie in de haven, later voor een vast gelopen zeiljacht.

Het is nog nacht als de alarmontvangers van de bemanning voor de eerste keer afgaan, In de Compagnieshaven van Enkhuizen verzoekt de ambulancedienst assistentie bij een medische nood situatie.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat het ambulance personeel de patiënt heeft gestabiliseerd assisteert de reddingbootbemanning bij het van boord gaan en het transport richting ambulance.

Iets na elf uur varen de Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk op nieuw uit, ditmaal voor een aan de grond geraakt zeiljacht op de ondiepten van het Kooizand ten noorden van Enkhuizen.

Door een moment van onoplettendheid zijn de twee opvarenden met hun zeiljacht vastgelopen op de harde zandgrond, wanneer de reddingboten bij het onfortuinlijke zeiljacht aankomen is deze door de harde noorden wind reeds verdaagt tot op de tweede zandrug.

Snel werd er een sleepverbinding tot stand gebracht en nadat reddingboot Watersport haar krachten flink had ingezet komt het jacht weer los.

Als blijkt dat het zeiljacht geen schade of lekkage heeft opgelopen vervolgt het zelfstandig haar weg.

Alarm: 05:13 en 11:06 uur Weer: Regenachtig Zicht: Redelijk Wind: N 4-5 Actie: 68 en 69 -2015

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij