Skip to main content

Zeiljacht aan de grond en medische assistentie

Datum: zondag 16 augustus 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn zondag tweemaal uitgevaren, eerst voor een medische assistentie in de haven, later voor een vast gelopen zeiljacht.

Het is nog nacht als de alarmontvangers van de bemanning voor de eerste keer afgaan, In de Compagnieshaven van Enkhuizen verzoekt de ambulancedienst assistentie bij een medische nood situatie.

Nadat het ambulance personeel de patiënt heeft gestabiliseerd assisteert de reddingbootbemanning bij het van boord gaan en het transport richting ambulance.

Iets na elf uur varen de Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk op nieuw uit, ditmaal voor een aan de grond geraakt zeiljacht op de ondiepten van het Kooizand ten noorden van Enkhuizen.

Door een moment van onoplettendheid zijn de twee opvarenden met hun zeiljacht vastgelopen op de harde zandgrond, wanneer de reddingboten bij het onfortuinlijke zeiljacht aankomen is deze door de harde noorden wind reeds verdaagt tot op de tweede zandrug.

Snel werd er een sleepverbinding tot stand gebracht en nadat reddingboot Watersport haar krachten flink had ingezet komt het jacht weer los.

Als blijkt dat het zeiljacht geen schade of lekkage heeft opgelopen vervolgt het zelfstandig haar weg.

Alarm: 05:13 en 11:06 uur Weer: Regenachtig Zicht: Redelijk Wind: N 4-5 Actie: 68 en 69 -2015

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.