Brandstof tekort na bezoek aan SAIL

20 augustus 2015

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn donderdagavond uitgevaren voor een zeiljacht met een brandstof probleem op het Markermeer.

De familie aan boord van het zeiljacht had deze donderdag een bezoek gebracht aan SAIL Amsterdam. Aan het einde van die mooie dag besluiten zij koers te zetten richting Enkhuizen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

Een halve mijl voor het Naviduct houd plotseling de motor er mee op, men besluit voor anker te gaan waarna zij op zoek gaan naar de oorzaak.

Al snel is het probleem gevonden, ondanks het feit dat de tankmeter nog voldoende brandstof aangeeft is de tank echter tot de laatste druppel leeg….. Er zit niets anders op dan hulp in te roepen via het Kustwachtcentrum

Een kleine twintig minuten later liggen de Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk langszij het zeiljacht en werd het op sleep genomen richting jachthaven waar het werd afgemeerd voor de pomp.

Alarm : 19:36 uur Weer : Mooi Zicht : Goed Wind : ZO 3 Actie : 70-2015

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij