KNRM Enkhuizen ingezet 21 mijl ten noorden van station

5 juli 2015

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn afgelopen zondag uitgevaren voor een zeiljacht in nood aan de Friese kust, 21 zeemijl noord van het reddingstation.

Ondanks het voorspeelde slechte weer deze zondag (zware onweersbuien met harde windstoten) raken diverse watersporters in problemen op het IJssel en Markermeer.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Door de vele acties aan de Friese kust besluit de Kustwachtcentrum in overleg met schipper van station Enkhuizen tot de inzet van de reddingsboten van dit station voor een zeiljacht in nood vlak voor Makkum

De beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk zijn na het alarm snel op het water, de afstand naar Makkum is 21 zeemijl en gezien de weersomstandigheden zullen de reddingboten daar 45 minuten voor nodig hebben.

Wanneer reddingboot Watersport net Stavoren is gepasseerd meldt reddingboot Alida van reddingstation Hindeloopen zich weer beschikbaar. In overleg met het Kustwachtcentrum keert reddingboot Watersport retour Enkhuizen en gaat reddingboot Alida samen met reddingboot Corrie Dijkstra van Elk kijken bij Makkum

Beide reddingboten treffen het jacht aan ten zuiden van Makkum, deze geeft echter aan geen hulp nodig te hebben. Hierop keren de reddingboten terug naar hun stations.

Voor meer info over de inzetten van de diverse reddingstations zie : www.knrm.nl

Alarm: 18:03 uur Weer: Onweersbuien Zicht: Goed Wind : NW 5 Actie: 43 -2015

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij