Skip to main content

Zeiljacht door motorstoring op lagerwal

Datum: woensdag 06 mei 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn afgelopen woensdagavond uitgevaren om een zeiljacht met motorstoring van lagerwal te redden.

De omstandigheden waren niet gunstig voor het 8 meter lange zeiljacht deze avond, een harde zuidwestenwind kracht 8, zware buien met onweer en windstoten tot kracht 10

Toch hadden de twee ervaren bemanningsleden van het zeiljacht besloten om onder deze omstandigheden de overtocht van Amsterdam naar Enkhuizen te ondernemen. Dat ging verder prima tot dat vlakbij het Naviduct van Enkhuizen de motor werd gestart, deze weigerde elke dienst.

Snel verdaagde het zeiljacht richting lagerwal, de schipper van het zeiljacht verzocht dan ook om directe hulp van een reddingboot.

De beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk voeren uit en wisten het zeiljacht te behoeden van stranden op de dijk.

Een klein uur later lag het zeiljacht veilig afgemeerd in de haven van Enkhuizen en konden de beide opvarenden bijkomen van hun hachelijke avontuur

Alarm : 17:53 Weer : Bewolkt Zicht : Goed Wind : ZW 8 Actie : 19 -2015

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.