Skip to main content

Motorboot op de keien van Westfriese Omringdijk

Datum: woensdag 13 mei 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn afgelopen woensdagavond uitgevaren voor de melding van een motorboot op de keien van de Westfriese Omringdijk.

Wanneer de beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk op het water zijn voor de wekelijkse oefeningen komt er in het boothuis een telefoontje binnen van een op de keien gelopen motorboot.

Deze motorboot met aan boord twee opvarenden was middags vertrokken van uit Lemmer met als eindbestemming Medemblik. Echter ter hoogte van Andijk stopt de motor ermee door een gebrek aan benzine.

Niet veel later volgt de harde kennismaking met de keien van de Westfriese Omringdijk vlak voor de kerk van Andijk. De twee opvarenden weten zonder kleerscheuren van boord te komen en slaan alarm.

De beide reddingboten zijn snel ter plaatse en zetten een opstapper over. Direct werd er een sleepverbinding gemaakt en de motorboot vrij getrokken van de keien om verdere schade te voorkomen. Na een uitgebreide inspectie blijkt zij nog niet lek en werd er koers gezet richting de haven van Andijk.

Daar aangekomen werd zij netjes afgemeerd aan een steiger en blijkt ook na een tweede inspectie geen lekkage. Wel is de romp flink beschadigd en het interieur aardig overhoop geschud.

Alarm: 20:05 uur Weer: Half bewolkt Zicht: Goed Wind : N 4 Actie: 20 -2015

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.