Motorboot op de keien van Westfriese Omringdijk

13 mei 2015

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn afgelopen woensdagavond uitgevaren voor de melding van een motorboot op de keien van de Westfriese Omringdijk.

Wanneer de beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk op het water zijn voor de wekelijkse oefeningen komt er in het boothuis een telefoontje binnen van een op de keien gelopen motorboot.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Deze motorboot met aan boord twee opvarenden was middags vertrokken van uit Lemmer met als eindbestemming Medemblik. Echter ter hoogte van Andijk stopt de motor ermee door een gebrek aan benzine.

Niet veel later volgt de harde kennismaking met de keien van de Westfriese Omringdijk vlak voor de kerk van Andijk. De twee opvarenden weten zonder kleerscheuren van boord te komen en slaan alarm.

De beide reddingboten zijn snel ter plaatse en zetten een opstapper over. Direct werd er een sleepverbinding gemaakt en de motorboot vrij getrokken van de keien om verdere schade te voorkomen. Na een uitgebreide inspectie blijkt zij nog niet lek en werd er koers gezet richting de haven van Andijk.

Daar aangekomen werd zij netjes afgemeerd aan een steiger en blijkt ook na een tweede inspectie geen lekkage. Wel is de romp flink beschadigd en het interieur aardig overhoop geschud.

Alarm: 20:05 uur Weer: Half bewolkt Zicht: Goed Wind : N 4 Actie: 20 -2015

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij