Skip to main content

Afscheid van 33 jaar reddingservaring

Datum: zondag 22 maart 2015 | Sectie: Enkhuizen

Zondag 22 maart heeft KNRM station Enkhuizen officiële afscheid genomen van Ben Nauta en daarmee van 33 jaar reddingservaring.

Voor dit bijzonder feit was de Inspecteur operationele dienst, John geel afgereisd naar Enkhuizen om samen met de voorzitter van de plaatselijk commissie en burgemeester van Enkhuizen Jan Baas, Ben toe te spreken en uitgebreid te bedanken voor zijn jaren van inzet.

Ben Nauta begon zijn loopbaan binnen de KNRM in 1981 als reserve opstapper bij de toe nog KNZHRM om niet veel later een volwaardig opstapper te worden. Na het bereiken van de 55 jarige leeftijd hield het actief varen op en werd Ben helper aan de wal.

In deze functie verzorgde Ben allerlei hand en spandiensten in en om het boothuis. Ook voer hij in die jaren zomers nog dikwijls mee met reddingboot Watersport in dien zich een bemanning tekort voordeed.

In de 33 jaar dat Ben Nauta actief is geweest voor de KNRM heeft hij 993 acties meegemaakt, hierbij heeft hij 526 mensen behouden aan wal gebracht.

Zijn meest memorabele moment waren de acties op Hemelvaartsdag 1983, beter bekend als Zwarte donderdag. Een onverwacht opkomend noodweer veroorzaakte een chaos op het water waarbij er op het IJssel- en Markermeer 10 slachtoffers waren te betreuren.

Naast de KNRM is Ben ook al jaren actief voor de Vereniging Oude Reddings Glorie, een vereniging die tot doel heeft om ex-reddingboten in de vaart houden zodat een stuk nautische geschiedenis zichtbaar blijft.

Nu Ben Nauta de 70 jarige leeftijd heeft bereikt gaat hij met “KNRM pensioen”. Hij komt nu allen nog langs in het boothuis voor de gezelligheid en een goed gesprek

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.