Skip to main content

Nieuwe bootlift voor reddingboot Corrie Dijkstra van Elk

Datum: vrijdag 20 februari 2015 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen vrijdag is de oude drijvende bootlift in het boothuis van KNRM station Enkhuizen vervangen door een nieuwe vast opgestelde bootlift.

De drijvende, tien jaar oude, bootlift was technisch nog in prima staat. Echter raakte deze regelmatig beschadigd door de golfslag en zuigende werking van te hard langsvarende binnenvaart schepen.

Nu de reddingboot Rien Verloop vervangen is door de grotere en zwaardere reddingboot Corrie Dijkstra van Elk bestond het gevaar dat bij een volgend incident de schade groter kon uitpakken en mogelijk niet beperkt bleef bij schade aan de bootlift maar ook de boot en het gebouw schade zou kunnen oplopen.

Gezocht werd naar een passende oplossing en deze werd gevonden bij de leverancier van de oude bootlift, de firma Hooch Watersport.

Afgelopen vrijdag is in het botenhuis door Hooch Watersport een Hydrauvator bootlift geplaatst die de reddingsboot uit het water tilt. Deze vast opgestelde bootlift is geschikt voor boten tot 2000 kg.

De oude drijvende bootlift is doorverkocht aan een bekende scheepsbouwer in Volendam.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.