Skip to main content

Zeiljacht aan de grond op een mistig Markermeer (video)

Datum: vrijdag 16 november 2018 | Sectie: Enkhuizen

Vanmorgen rond half negen werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen voor de 113de keer dit jaar gealarmeerd.

Een bewoonster van industrieterrein Krabbersplaat had bij het opkomen van de zon in de mist een zeiljacht op lagerwal in haar “achtertuin” waargenomen. Na wat geroep over en weer bleek de opvarenden met zijn zeiljacht aan de grond te zitten en wel wat hulp te kunnen gebruiken. Hierop werd het kustwachtcentrum gebeld welke alarm maakte voor de reddingboten van KNRM Enkhuizen.

Beide reddingboten voeren via het Naviduct uit naar het Markermeer en ter plaatse aangekomen werd er een opstapper op het zeiljacht overgezet. De opvarende en zijn hond bleken in de afgelopen nacht tussen Broekerhaven en Enkhuizen voor anker te zijn gegaan, echter had dit anker niet goed gehouden en was het zeiljacht tijdens het slapen van de opvarende aan de grond gelopen.

In een poging zelf los te komen was vervolgens de buitenboordmotor ook nog defect geraakt.

Nadat reddingboot Watersport het jacht weer in dieper water had gekregen werd het mee opsleep genomen naar de haven van Enkhuizen. Iets wat gezien de mist ook een stuk veiliger bleek dan zelfstandig zonder radar verder te varen,

Na een klein uurtje werd het zeiljacht veilig afgemeerd in de buitenhaven van Enkhuizen en konden onze vrijwilligers weer terug naar hun dagelijkse werkzaamheden.

Datum : 16 november 2018
Alarm : 08:33 uur
Weer : Mistig
Zicht : Slecht
Wind : Zuidwest 4
Actie : 113-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.