Skip to main content

Huldiging, afscheid en een nieuwe schipper

Datum: zondag 06 januari 2019 | Sectie: Enkhuizen

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van KNRM reddingstation Enkhuizen staat naast het overbrengen van de beste wensen traditiegetrouw voor het huldigen van verschillenden vrijwilligers. Dit keer vond er tevens een schippers wisseling plaats.

Het officiële gedeelte van deze gezellige avond werd geopend met een welkomstwoord en een terugblik op het afgelopen drukke reddingsjaar door onze voorzitter en voormalig burgemeester Jan Baas.

Vervolgens werd Idris van der Meer gehuldigd voor 15 jaar vrijwilligerswerk als bemanningslid/opstapper van de reddingboot.

Hierna werden twee leden van de plaatselijke commissie die zijn gestopt met hun werkzaamheden bedankt.

Op de eerste plaats Jos Lub, stopt als lid van de plaatselijke commissie na ruim 29 jaar vrijwilligers werk, maar blijft wel eens per jaar als helper aan de wal de open dag ondersteunen. Jos startte zijn loopbaan bij de KNRM in 1989 als bemanningslid en werd in 2000 plaats vervangend schipper, na in 2007 te zijn gestopt met actief varen trad Jos als Coördinator Communicatie en Fondsenwerving toe tot de plaatselijke commissie. Jos bedankt !

Ook Jan van Oostende stopt als lid plaatselijke commissie, hij na 9 jaar vrijwilligerswerk. Jan vervulde sinds 2010 diverse functies in de plaatselijke commissie waaronder vele jaren als secretaris en penningmeester. Jan bedankt !

Vervolgens werd het roer van het reddingstation overgedragen aan de nieuwe stationsschipper. Ed Koopman, Schipper van het reddingstation, stopt na 33 jaar met varen en draagt na 18 jaar schipper te zijn geweest het roer over. Ed blijft aan de wal actief voor het reddingstation en gaat nieuwe bemanningsleden coachen. Ed startte zijn loopbaan in 1985 als opstapper, werd plaatsvervangend schipper in 1992 en stationsschipper in 1999. In al die jaren heeft hij maar liefst 1650 actie gevaren.

Johan Greiner, actief sinds 2000, zal als schipper van het reddingstation de algehele operationele leiding overnemen.

Hierna werd Marc Smeets in het zonnetje gezet. Marc stopt na 13 jaar vrijwilligerswerk, als bemanningslid/opstapper. Hij heeft in al die jaren 398 acties gevaren waarbij in totaal 986 mensen veilig aan de wal zijn gebracht. Marc bedankt !

En toen werd onze voorzitter gevraagd een stapje opzij te doen en nam John Geel het woord over namens de het KNRM hoofdkantoor want ook onze voorzitter stopt er mee.

Jan Baas, Voorzitter van de plaatselijke commissie stopt na 18 jaar actief te zijn geweest bij de KNRM. Jan was in 2000 een van de aanjagers voor de oprichting van een KNRM reddingstation in Den Oever waar hij vervolgens ook de eerste voorzitter van werd. Na zijn verhuizing naar Enkhuizen als burgemeester werd hij in 2004 ook voorzitter van reddingstation Enkhuizen. Tevens was Jan jarenlang voorzitter van de projectgroep Waterrand en heeft hij mede gezorgd voor betere samenwerking en afspraken tussen de land en water hulpdiensten en gecoördineerde hulpverlening op het water.

Jan Baas werd voor al deze verdiensten door de raad van toezicht van de KNRM onderscheiden met de bronzen legpenning voor al zijn inzet en betrokkenheid bij de KNRM.

Dhr. Jan Baas zal naar Ale waarschijnlijkheid worden opgevolgd door de nieuwe burgemeester van Enkhuizen dhr Eduard van Zuijlen welke als nieuwe voorzitter is voorgedragen aan de Raad van Toezicht KNRM en ook deze avond aanwezig was.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.