Skip to main content

Grote zoekactie naar vermiste tiener op het IJsselmeer (update)

Datum: dinsdag 30 oktober 2018 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen nacht werden de vrijwilligers van de KNRM reddingstations Urk, Lelystad, Enkhuizen en Lemmer gealarmeerd door Kustwacht Nederland voor een vermiste tiener op het IJsselmeer.

De zeven reddingboten zochten samen met vissersboten uit Urk en een SAR helikopter van Kustwacht Nederland in de nacht van maandag op dinsdag naar een 13-jarige jongen op het IJsselmeer en Ketelmeer

De jongen zou maandagavond rond 18:15 uur met een sloep de haven van Urk zijn uitgevaren. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen.

Rond middernacht werd de grote zoekactie opgestart waarbij de zoekende schepen ondersteuning kregen van meerdere politie-eenheden van o.a. de Landelijke Eenheid, Noord-Nederland en Noord-Holland die langs de kust naar de vermiste jongen zochten.

Op een gegeven moment vond de KNRM iets voor half drie nachts de sloep ter hoogte van de Trintelhaven tussen Lelystad en Enkhuizen.

De jongen werd iets later zo'n 6 kilometer verderop lopend op de Markerwaarddijk aangetroffen door de politie. De jongen werd nagekeken door de ambulancedienst en kon herenigd worden zijn familie.

Rond vier uur lagen alle reddingboten weer klaar op de reddingstations en konden de vrijwilligers proberen nog een paar uurtjes te slapen voor dat hun dagelijkse bezigheden weer aandienden.

Datum : 30 oktober 2018
Alarm : 0:12 uur
Weer : Buien
Zicht : Matig
Wind : Noordoost 4 tot 5
Actie : 112-2018

Een dag later deed de tiener zijn verhaal in het Jeugdjournaal :

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.