Skip to main content

Twee watersporters in problemen op winderig IJsselmeer

Datum: maandag 01 oktober 2018 | Sectie: Enkhuizen

Tweemaal alarm deze herfstachtige maandagmiddag voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen.

Iets na twee uur werd onze hulp ingeroepen door een solozeiler met een tuigage probleem. Zijn rolfokinstalatie bleek in de knoop te zijn geraakt en doordat hij alleen aan boord was en de stevige wind en venijnige korte golven lukte het hem niet de boel geklaard te krijgen.

Beide Enkhuizer reddingboten voeren uit en zetten opstappers over om de schipper van het zeiljacht te assisteren. Het probleem werd enigszins opgelost en met assistentie van de opstappers werd er door gezeild naar het Krabbersgat in Enkhuizen waar in de luwte van de stad het probleem definitief kon worden verholpen.

Rond half vijf die zelfde middag wederom alarm. De eigenaar van een pas aangekocht motorjacht verzocht met spoed om hulp wanneer hij onderweg naar Rotterdam vlak voor Enkhuizen op lagerwal aan de grond was gelopen.

Beide reddingboten gaan ook nu weer snel op pad, echter ligt het motorjacht al zover droog dat de reddingboten er niet meer bij kunnen komen. Er zit niets anders op dan snel een lijn lopen/zwemend door een opstapper te laten overbrengen om te voorkomen dat het motorjacht op de dijk bij het Zuiderzee museum beland.

Het lukte op tijd een sleepverbinding te maken en nadat reddingboot Watersport haar krachten heeft ingezet komt het motorjacht los van de harde zandgrond.

Gelukkig blijkt het jacht geen schade te hebben opgelopen van deze stranding en onder begeleiding van de reddingboten bereikt ook dit jacht vellig de haven van Enkhuizen.

En zo hebben onze vrijwilligers weer drie dankbare opvarenden deze maandag geholpen.

Datum : 1 oktober 2018
Alarm : 14:11 en 16:21 uur
Weer : Buien
Zicht : Goed
Wind : Noordwest 6 tot 7
Actie : 106 en 107-2018

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.