Skip to main content

Schipper Ed Koopman onderscheiden

Datum: zaterdag 29 september 2018 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen zaterdagavond op het vrijwilligersfeest van de gemeente Enkhuizen is KNRM schipper Ed Koopman onderscheiden met de zilveren vrijwilligerspeld van de gemeente Enkhuizen voor 33 jaar onvolprezen vrijwillige inzet.

De heer Ed Koopman is sinds 1985 onafgebroken als vrijwilliger actief binnen KNRM reddingstation Enkhuizen. Begonnen als opstapper, in 1992 bevordert tot plaatsvervangend schipper en sinds 1999 alweer 18 jaar verantwoordelijke "stationsschipper". Hij is zeer actief , betrokken en extreem gedreven om de veiligheid binnen de gemeente en de wateren er omheen te handhaven.

Ed Koopman is tot nu toe voor de KNRM bij in totaal 1574 reddingen en hulpverleningsacties actief betrokken geweest waarbij door hem aan in totaal 3524 mensen (nood)hulp is verleend en 79 dieren werden gered. Verder onderhoud hij goede contacten en overleg met de overige hulpdiensten voor een optimale veiligheid op en rond het water.

Dit alles was voor het college van de gemeente Enkhuizen genoeg reden om aan de heer Ed Koopman de Zilveren vrijwilligersspeld van de gemeente toe te kennen. Deze werd hem door Wethouder Dorus Luyckx tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in brouwerrij de werf uitgereikt.

Tijdens dit feest werden nog vijf vrijwilligers die veel voor de gemeenschap van Enkhuizen betekenen onderscheiden.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.