Skip to main content

Opstapper Stefan ruilt KNRM in voor Zweedse SSRS

Datum: zaterdag 29 september 2018 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen week organiseerde de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren.

De IMRF had, na het succes van afgelopen zes jaar, wederom de organisatie op zich genomen van de zesde Europese reddingboot bemanningsuitwisseling. In totaal deden elf landen mee: Duitsland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Frankrijk, Portugal, Estland, Denemarken en Nederland.

De organisatoren van de deelnemende landen hadden een leerzaam programma verzorgd, dat aansluit bij de omstandigheden van het land. Denk daarbij aan de rotskusten van Engeland, de vele eilandjes voor de kust van Zweden, de bergreddingen in IJsland en de zandstranden en het Waddengebied van Nederland.

Vanuit Enkhuizen verruilde opstapper Stefan de KNRM in voor de Zweedse sjöräddningssällskapet SSRS.

In de afgelopen week werd er veel geoefend met de verschillende reddingboot types van de Zweedse collega’s, diverse trainingen gevolgd en oefeningen gedraaid in de wateren en langs de rots oevers.

Veel tijd was er ook vrij gemaakt om de kennis en ervaringen uit de tien Europese landden met elkaar te delen.

De buitenlandse vrijwilligers die Nederland bezochten oefenden met verschillende KNRM-reddingstations, kregen een offshore veiligheidstrainingen op het maritiem opleidingsinstituut STC-KNRM, een beach lifeguards training op het strand en oefenden met de NHV-SAR helikopter. Ook werd er een bezoek gebracht aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Kustwachtcentrum in Den Helder.

De opgedane ervaringen zullen zeker hier en op de buitenlandse reddingstations worden gedeeld zodat wij met zijn allen er wat van hebben kunnen leren en het Europese reddingswerk op zee en de ruime binnen wateren nog beter kunnen uitvoeren.

Voor meer informatie over de IMRF uitwisselingsweek, kunt u terecht op: http://www.imrfexchange.org/ Deelnemers aan de ‘IMRF Exchange’ plaatsen hun ervaringen, foto’s en verhalen op Facebook: https://www.facebook.com/#!/groups/359171710841595/.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.