Skip to main content

Redders de lucht in (video)

Datum: woensdag 26 september 2018 | Sectie: Enkhuizen

In de uitvoering van haar Search and Rescue taak die de KNRM vervuld, wordt met diverse organisaties samengewerkt. Met die partners wordt regelmatig geoefend om de vaardigheden op peil te houden en ook om de contacten te onderhouden.

Een van deze partners is Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). Vanaf (onder meer) helibasis de Kooy in Den Helder zijn zij door de Nederlandse Kustwacht inzetbaar voor zoekacties en redding op zee en op de ruime binnenwateren.

Afgelopen woensdagavond had KNRM reddingstation Enkhuizen de mogelijkheid voor een gezamenlijke oefening en kon met de reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra van Elk een avond worden geoefend op het IJsselmeer samen met de SAR heli van NHV.

Zowel voor de bemanning van de reddingboot als voor de bemanning van de heli zijn dit waardevolle oefeningen. Vanuit de helikopter kan men een heli-redder laten zakken naar het water om een drenkeling aan boord te kunnen nemen.

Ook kan men tijdens de vaart een heliredder aan boord van de reddingboot afzetten en deze, al dan niet vergezeld van een slachtoffer, weer terug aan boord nemen.

Gedurende de avond werden deze beide scenario’s meerdere malen beoefend. Voor de bemanning van de reddingboot is het een bijzondere ervaring de boot eens uit de lucht te kunnen bekijken!

We bedanken de medewerkers van NHV voor de prettige en leerzame oefening.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.