Skip to main content

Vier jachten op lagerwal

Datum: vrijdag 04 oktober 2019 | Sectie: Enkhuizen

Vanmorgen werden onze vrijwilligers alweer vroeg gewekt door het geluid van de alarmontvanger. Rond 05:50 uur werd er alarm geslagen door een zeiljacht wat in de kom van de Compagnieshaven lag.

Door dat de afgelopennacht de wind was gedraaid van noordwest naar oostzuidoost was het anker gaan krabben en belande het zeiljacht tussen de keien op de dijk bij het Zuiderzeemuseum.

Met beide reddingboten werd er uitgevaren en het jacht tussen de keien vandaan gehaald. Helaas had het zeiljacht reeds schade aan het roer opgelopen door de keien, dus werd het langszij reddingboot Watersport genomen en afgemeerd onder de kraan voor reparatie.

Bij het binnenvaren van de jachthaven had de reddingbootbemanning reeds gezien dat er drie zeiljachten afgemeerd lagen tegen de stalendamwand op de kop van de haven die daar niet echt lekker lagen. Dus werd er bij het terugvaren nog even polshoogte genomen.

Alle drie de schippers van de jachten gaven aan graag weg te willen omdat ze al lichte schade hadden opgelopen maar dat ze door de lagerwal niet weg konden komen. Alle drie de zeiljachten zijn een voor een door de reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra weg gehaald naar ruimer water, waarna de jachten zelfstandig een minder onstuimig plekje in de jachthaven konden opzoeken.

Na dus vier jachten te hebben geholpen en ook de reddingboten weer op hun ligplaatsen lagen en waren klaar gemaakt voor een volgende inzet konden de vrijwilligers rond half acht even een kopje koffie doen en daarna gelijk door naar hun dagelijkse werkzaamheden

Datum : 4 oktober 2019
Alarm : 05:52 uur
Weer : Regenachtig
Zicht : Matig
Wind : Oostzuidoost 5 tot 6
Temp. : 10 graden
Actie : 093,094,095,096-2019

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.