Redders gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie

5 januari 2016

Zondag 3 januari, tijdens het officiële gedeelte van de gezellige nieuwjaarsreceptie van KNRM station Enkhuizen stond de voorzitter van de plaatselijke commissie, Burgemeester Jan Baas, stil bij de gebeurtenissen van het jaar afgelopen jaar.

2015 was wederom een druk jaar waarin de vrijwillige bemanning van het KNRM reddingsstation vaak in actie moest komen. Een jaar met als hoogte punt de redding van de 100.000ste geredde. Ook werd er weer veel tijd geïnvesteerd in het oefenen en opleiden zodat iedereen zo goed als mogelijk is voorbereid op haar reddingstaak.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Aan het einde van de toespraak werden er vier bemanningsleden gehuldigd omdat ze al jaren verbonden zijn aan het Enkhuizer reddingstation. Ed Koopman, schipper van het station, voor 30 jaar vrijwillige inzet. Bart Metselaar voor 15 jaar vrijwilliger in de functie van opstapper. Johan Greiner werd gehuldigd voor 15 jaar vrijwillig redder in de functie van plaats vervangend schipper. Allen ontvingen de versierselen uitgereikt behorende bij de vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid.

Deze onderscheidingen zijn op voordracht van de Raad van Toezicht van de KNRM, toegekend namens Zijne Majesteit de Koning.

Verder was er nog een bijzondere blijk van waardering voor helper aan de wal, Nico Stavenuiter, die bijna dagelijks in het boothuis is te vinden voor allerhande werkzaamheden. Van schoonmaak en onderhoud tot het verzorgen van een natje en een droogje voor de bemanning, niets is Nico te veel.

Ook het thuisfront werd hier bij niet vergeten en ontvingen allen een boos bloemen als kleine compensatie voor al die uren dat zij hun echtgenoot hebben moeten missen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij