Flinke brand aan boord van passagiersschip

23 maart 2016

Op een passagiersschip ten noordoosten van Enkhuizen brak woensdagavond brand uit. Aan boord bevonden zich veertig opvarenden. Dit was het startsein voor een oefening tussen diverse hulpverleningsdiensten.

Het 105 meter lange passagiersschip MS Allegro voer opdat moment drie mijl noordoost van Enkhuizen op het IJsselmeer. De brand brak uit in de machinekamer en sloeg vrij snel door naar de boven gelegen keuken. Aan boord bevonden zich 40 opvarenden. Door de brand en de daarmee gepaard rookontwikkeling vielen er 11 slachtoffers waarvan er drie ernstige verwondingen hadden opgelopen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dit was het scenario voor een grote oefening tussen de verschillende hulpverleningsdiensten.

Aan de oefening werd deelgenomen door de KNRM stations Enkhuizen en Medemblik, de regionale brandweer Noord-Holland-Noord blusgroep Enkhuizen en de bedrijfshulpverleningsorganisatie van het passagiersschip.

Naast het verzorgen en aan land brengen van de gewonden, en het bestrijden van de brand lag het speerpunt van deze oefening op onderlinge samenwerking en communicatie als ook het coördineren van de hulpverlening aan boord van het incident schip.

Na afloop van de oefening kon worden geconcludeerd dat alle hulpdiensten prima met elkaar hadden samengewerkt. De oefening leverde weer voldoende leermomenten op, zo vergt de coördinatie aan boord door een CIS (coördinator incident schip) nog enige extra oefening.

Onze dank gaat uit naar de eigenaar van de MS Allegro voor het belangeloos beschikbaar stellen van zijn schip en onze waardering voor de prima functionerende bedrijfshulpverleningsorganisatie aan boord.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij