Skip to main content

Medische evacuatie vanaf riviercruiseschip

Datum: donderdag 26 mei 2016 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn vanmorgen vroeg uitgevaren voor een medische evacuatie op het IJsselmeer.

Het riviercruiseschip was onderweg van Amsterdam via Lelystad naar Medemblik. Een passagier kreeg rond half zeven ’s ochtends plotseling last van een hartritmestoornis. Het schip bevond zich toen 6 mijl ten noordoosten van Enkhuizen.

De Radio Medische Dienst (RMD) werd ingeschakeld en de bemanning KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd. De beide Enkhuizer reddingboten voeren uit en waren snel ter plaatsen voor het verlenen van eerstehulp.

Besloten werd dat zij de patiënt niet van boord zouden halen om naar de wal te brengen. In plaats daarvan heeft het schip zijn koers verlegd, omdat het toen al dichtbij Enkhuizen voer. Dit was de snelste optie om de patiënt aan land te krijgen en bovendien leverde dit voor de patiënt minder stress op dan overgeplaatst worden via een reddingboot.

Ondertussen had reddingboot Watersport ambulancepersoneel opgepikt en overgezet op het cruiseschip.

Eenmaal aan land is de patiënt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Alarm: 06:34 uur
Weer: Bewolkt
Zicht: Redelijk
Wind: W 2
Actie: 22 -2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.