Medische evacuatie vanaf riviercruiseschip

26 mei 2016

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn vanmorgen vroeg uitgevaren voor een medische evacuatie op het IJsselmeer.

Het riviercruiseschip was onderweg van Amsterdam via Lelystad naar Medemblik. Een passagier kreeg rond half zeven ’s ochtends plotseling last van een hartritmestoornis. Het schip bevond zich toen 6 mijl ten noordoosten van Enkhuizen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Radio Medische Dienst (RMD) werd ingeschakeld en de bemanning KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd. De beide Enkhuizer reddingboten voeren uit en waren snel ter plaatsen voor het verlenen van eerstehulp.

Besloten werd dat zij de patiënt niet van boord zouden halen om naar de wal te brengen. In plaats daarvan heeft het schip zijn koers verlegd, omdat het toen al dichtbij Enkhuizen voer. Dit was de snelste optie om de patiënt aan land te krijgen en bovendien leverde dit voor de patiënt minder stress op dan overgeplaatst worden via een reddingboot.

Ondertussen had reddingboot Watersport ambulancepersoneel opgepikt en overgezet op het cruiseschip.

Eenmaal aan land is de patiënt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Alarm: 06:34 uur
Weer: Bewolkt
Zicht: Redelijk
Wind: W 2
Actie: 22 -2016

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij