Skip to main content

Motorjacht vast op strekdam

Datum: vrijdag 27 mei 2016 | Sectie: Enkhuizen

De KNRM reddingstations Enkhuizen en Medemblik/Andijk zijn vrijdagavond uitgevaren voor een motorjacht vast op een sterkdam in vluchthaven de Ven.

Vier Duitse heren waren deze dag vertokken uit Lemmer met hun gehuurde motorjacht met als bestemming Medemblik. Onderweg blijkt het IJsselmeer toch wat te ruig voor de heren en werd de koers verlegt richting vluchthaven de Ven, net voorbij de vuurtoren van Enkhuizen.

Hier aangekomen werd een ankerplek gezocht, niet wetende van de onderwater verborgen strekdammen voer men zich muurvast op een van deze dammen.

Zowel de reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen en die van KNRM station Medemblik/Andijk werden op de onfortuinlijke motorjacht afgestuurd. Omdat het al snel duidelijk was dat het geen makkelijke klus zou gaan worden om het daar weer weg te krijgen.

Na meerder pogingen lukte het uiteindelijk om haar met drie reddingboten, Watersport, t'Span en Corrie Dijkstra, weer vlot te krijgen.

Gelukkig ontstond er geen lekkage, roer en schroefas leken ook in orde, zodat het jacht onder begeleiding van reddingboot Bernardine zelf naar Medemblik kon varen. Daar zal het door het verhuurbedrijf onderwater geïnspecteerd worden op de ernst van de ontstane schade.

Een video verslag vindt u op onze Facebook pagina.

Alarm: 20:15 uur
Weer: Zonnig
Zicht: Goed
Wind: NO 4
Actie: 23 -2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.