Matroos overboord

1 december 2015

De bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen werd deze 1e dag van 2016 gealarmeerd voor een overboord gevallen matroos in het Krabbersgat.

Tijdens het ontmeren vanaf de overnachtingssteiger voor de beroepsvaart in het Krabersgat zuidzijde viel de matroos door nog onbekende oorzaak overboord. De schipper van het binnenvaartschip had dit in eerste instantie niet in de gaten maar werd hier op geattendeerd door een toevallig langslopende passant.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het slachtoffer verdween vrij snel onderwater. De 112 alarmcentrale maakte nadat de melding was binnen gekomen gelijk groot alarm en alarmeerde alle instanties inclusief een traumahelikopter en de reddingboten.

Wanneer de beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk uitvaren blijkt dat de brandweer het slachtoffer net had gelokaliseerd en deze aan wal had gebracht.

Direct starten de brandweer meet de reanimatie die vrij snel werd overgenomen door het gearriveerde ambulancepersoneel en het ingevlogen traumateam.

Voor de beide reddingboten bleek de inzet dan ook niet meer noodzakelijk en zij keerden terug naar hun ligplaats.

Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand afgevoerd richting het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek gestart naar de omstandigheden van dit ongeval.

Alarm : 14:19 uur Weer : Bewolkt Zicht : Redelijk Wind : Z 2 Actie : 1 -2016

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij