Grote zoekactie op het IJsselmeer (update)

27 november 2015

Vrijdagavond hebben de KNRM reddingstations van Lemmer, Urk en Enkhuizen uren lang gezocht naar vermoedelijk twee opvarenden van een gehuurd jacht welke in de vaargeul tussen Lemmer en Urk door nog onbekende oorzaak is gezonken.

Rond 17:30 uur kwam de eerste melding binnen dat er een jacht van de radar was verdwenen. Direct startte het Kustwachtcentrum een grote zoekactie op.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De KNRM reddingstations werden hierbij geholpen door meerder werkschepen welke bezig zijn met de aanleg van het windmolenpark aldaar. Ook politie, Rijkswaterstaat en een SAR helikopter zochten mee. Het wrak van het gehuurde jacht werd gelokaliseerd, maar van de opvarenden werd geen spoor gevonden.

Rond 22:00 uur is het zoeken, helaas zonder resultaat, beëindigd.

Update : Zaterdagmorgen is het zoeken naar de opvarenden voortgezet door de politie, Rijkswaterstaat en KNRM Lemmer. Middags is het motorjacht geborgen echter zijn de opvarenden niet aangetroffen.

Zondag is er weer verder gezocht door de Politie Landelijk Eenheid Noord West Dienst Infra en KNRM Urk, middags is een lichaam aangetroffen en door duikers geborgen.

De oorzaak van dit ongeval is nog volop in onderzoek maar de politie heeft laten weten dat men er van uit gaat dat het motorjacht mogelijk is overvaren.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.

Alarm: 20:25 uur Weer: Bewolkt Zicht: matig Wind: Z 6 Actie: 97-2015

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij