Passagiersschip met radar probleem op een mistig Markermeer

21 december 2017

Aan het einde van de middag op deze kortste dag van het jaar, op het moment dat de meeste van onze vrijwilligers op het punt staan om te gaan eten, klinkt er alarm voor een passagiersschip met een radar probleem op een donker en mistig Markermeer.

De schipper van het schip durfde door het probleem met het radar niet verder te varen, overige scheepvaart die hulp konden bieden waren niet in de buurt of niet in staat om te assisteren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Hierop werd de hulp in geroepen van de KNRM vrijwilligers. Het schip werd ondanks de mist snel gevonden, 2,5 mijl zuid van Enkhuizen.

De beide Enkhuizer reddingboten begeleiden het schip naar de haven van Enkhuizen waar het rond zeven uur vellig werd afgemeerd.

De opvarenden van het schip waren onze vrijwilligers uiterst dankbaar voor de geleverde service.

Datum : 21 december 2017
Alarm : 17:36 uur
Weer : Mistig
Zicht : Slecht
Wind : Zuidwest 2
Actie : 98-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij