Skip to main content

Schip maakt water op het IJsselmeer (video)

Datum: donderdag 28 december 2017 | Sectie: Enkhuizen

Vanmorgen werd er door de Nederlandse Kustwacht groot alarm geslagen voor een lek geraakte Staverse jol op het IJsselmeer.

De jol met aan boord vier opvarenden bevond zich precies halverwege Enkhuizen - Stavoren. Dit gegeven en gezien de water en lucht temperatuur deed de kustwacht besluiten groot in te zetten en de reddingboten van Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Hindelopen als mede een SAR helikopter te alarmeren.

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen waren als eerste ter plaatse en zetten opstappers over op het scheepje om de situatie te beoordelen.

Twee opvarenden werden van de jol afgehaald waarvan een met zeeziekte. Het binnenkomende water kon goed worden bij gehouden met de pomp middelen aan boord.

Daar de situatie onder controle bleek werd er wat betreft reddingseenheden afgeschaald. De reddingboten van KNRM Enkhuizen en Hindelopen hebben het schip naar Stavoren gebracht waar het onder de kraan werd afgemeerd om daar het lek boven water te krijgen.

Geen van de opvarenden heeft letsel aan dit incident overgehouden.

Datum: 28 december 2017
Alarm: 11:05 uur
Weer: Regenachtig
Zicht: Goed
Wind: Zuidwest 6
Actie: 99


Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.