Onwelwording aan boord van een zeiljacht

12 augustus 2019

Maandagmiddag werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd door de Nederlandse kustwacht voor een onwelwording aan boord van een zeiljacht op het Markermeer.

Omdat de exacte positie van het jacht niet bekend was werd besloten niet te wachten op ambulancepersoneel maar met beide reddingboten met spoed uit te varen om op zoek te gaan naar het jacht.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De sluismeester van het Naviduct had op verzoek van de KNRM schipper snel het spuikanaal geopend zodat beide reddingboten zonder oponthoud naar het Markermeer konden varen.

Daar werd het zeiljacht gelukkig snel gevonden en werden er meerdere opstappers overgezet die de hulpverlening direct opstarte.

Ondertussen was het zeiljacht opsleep genomen om zo snel mogelijk bij de afgesproken ontmoetingsplaats van de ambulance te komen waar de hulpverlening werd overgedragen aan het ambulancepersoneel van de Veiligheidsregio Noord Holland Noord.

Ondanks alle inzet is de persoon kort hierna helaas overleden.
Onze gedachten en medeleven zijn bij de nabestaanden.

(Archief foto)

Datum : 12 augustus 2019
Alarm : 12:32 uur
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : Zuidwest 4
Temp. : 19 graden
Actie : 072-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij