Skip to main content

Grote zoekactie op het Markermeer naar vermiste zwemster

Datum: zaterdag 24 augustus 2019 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen zaterdagavond en nacht hebben vele hulpdiensten gezocht naar een vermiste zwemster in het Markermeer bij Venhuizen.

De hulpdiensten ontvingen iets na 21.30 uur een melding over een persoon te water aan de Zuiderdijk in Venhuizen. Twee vriendinnen waren daar aan het zwemmen in het Markermeer, op een gegeven moment raakte ze elkaar uit het oog, toen haar persoonlijke spullen nog op de kant bleken te liggen sloeg de vriendin alarm

Brandweer duikers, politie, ambulance en vijf reddingboten spoeden zich richting het Markermeer, ook de traumahelikopter, politiehelikopter en later de Search en Rescue helikopter werden ingezet.

KNRM reddingstation Enkhuizen kreeg van het Kustwachtcentrum de leiding over het incident ter plekke en coördineerde de inzet van de reddingboten en SAR helikopter en leverde een SAR liasion voor overleg met de hulpdiensten op de wal.

Samen met de reddingboten van reddingstation Wijdenes en Hoorn werd er lange tijd een groot gebied afgezocht. Brandweer personeel zocht op de wal en in het water kort onder de kant.

Na vier en een half uur zoeken was er nog steeds niets gevonden en werd de zoekactie tegen 2 uur die nacht beëindigd.

Zondag zal er door de politie verder worden gezocht.

Datum : 24 augustus 2019
Alarm : 21:42 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : Noordoost 3
Temp. : 20 graden
Actie : 078-2019

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.