Skip to main content

Multidisciplinaire oefening op het IJsselmeer

Datum: vrijdag 30 oktober 2015 | Sectie: Enkhuizen

Vrijdagmorgen hebben de diverse hulpdiensten een oefening gehouden op het IJsselmeer ter hoogte van Medemblik.

Jaarlijks word er geprobeerd een grote oefening te organiseren om de samenwerking tussen de diverse hulpdiensten rond het IJsselmeergebied op het land en het water te verbeteren.

Dit jaar betrof het een brand met gewonden, vermisten en een man overboord van het hotelschip de Henry Dunant. Hier voor werden een groot aantal hulpdiensten gealarmeerd en voeren de reddingboten van de KNRM stations Medemblik, Andijk en Enkhuizen uit.

Ook schepen van Rijkswaterstaat en de Politie dienst Infra Noordwest gingen ter plaatsen.

Op het land werd groot opgeschaald door de regionale Brandweer Noord Holland Noord en de ambulancedienst. Op het regatta centrum in Medemblik stonden diverse ambulances klaar voor opvang en werd een mobile commandopost geplaatst voor coördinatie van de land hulpverlening.

Verder werd er luchtsteun verleend door een helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen en werd het geheel gecoördineerd van uit het Kustwachtcentrum.

Na afloop kon worden geconcludeerd dat de samenwerking tussen de diverse diensten op hoofdlijnen goed was verlopen. Ook waren er weer voldoende leermomenten. Deze zullen in vervolg oefeningen worden opgepakt.

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="responsive" style="text-align:center">

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.