Skip to main content

Watersporters in problemen door dichte mist

Datum: maandag 02 november 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn maandag tweemaal uitgevaren voor in problemen geraakte watersporters door dichte mist op het Markermeer.

Morgens iets voor negen uur voer reddingboot Watersport voor de eerste keer uit. Zeven jachten lagen al ruim een dag aan de wachtsteiger van het Naviduct aan de zuidzijde.

Van de sluismeester mochten zij niet verder varen omdat zij niet over een radar beschikten. Echter is de steiger vanaf de wal niet bereikbaar en raakte bij menigeen de proviand op.

Na overleg met de schipper van de reddingboot werd besloten de jachten onder begeleiding van de KNRM naar de haven van Enkhuizen te brengen.

Middags om kwart voor vier wederom alarm, een motorboot was op het Markermeer de weg kwijtgeraakt in de dicht mist en vervolgens vast gelopen. De opvarenden wisten niet waar zij zich bevonden.

Na telefonische contact en met behulp van de radar werd de motorboot uiteindelijk aangetroffen voor het strand van Broekerhaven. Reddingboot Watersport moest nog flink wat van haar paardenkrachten inzetten om het schip weer in dieper water te krijgen.

Ook deze watersporter werd door de dichte mist begeleid naar de haven van Enkhuizen. Bij het Naviduct lagen inmiddels alweer enkele zeiljachten die ondanks de dicht mist waren gaan varen. Ook deze werden door de reddingboot begeleid naar de haven.

Alarm: 08:46 en 15:43 uur Weer: Bewolkt Zicht: Zeer slecht
Wind: ZO 1 Actie: 92 en 93 -2015

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="responsive" style="text-align:center">

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.