Skip to main content

Weer een zeiljacht verstrikt in de visnetten

Datum: zondag 18 oktober 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn zondagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht welke verstrikt zat in de visnetten op het Markermeer.

Het onfortuinlijke zeiljacht voer 4 mijl ten zuiden van Enkhuizen op het Markermeer toen plotseling de voortstuwing er mee op hield. De opvarenden hadden geen idee waar men in was terecht gekomen maar konden geen kant meer op. Men besloot dan ook om hulp van een reddingboot in te roepen.

De beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk zijn tien minuten na het alarm onderweg naar de positie van het zeiljacht. Eenmaal ter plaatse blijkt het zeiljacht verstrikt te zijn geraakt in de netten van een staand want visser.

De bemanning van de reddingboten heeft het zeiljacht los gesneden uit de netten, echter bleef er nog een groot deel in de schroef en om de kiel van het zeiljacht achter.

Het zeiljacht is vervolgens door de beide reddingboten naar de haven van Enkhuizen gesleept waar een duiker de restanten zal verwijderen.

Dit is al het vierde zeiljacht welke wij dit seizoen uit dit soort netten op het Markermeer hebben moeten bevrijden.

Het politievaartuig P85 van de Landelijke Eenheid Dienst Infra Noord West was op patrouille in de buurt en stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze netten

Alarm: 14:15 uur Weer: Bewolkt Zicht: Redelijk Wind: NW 3 Actie: 91 -2015

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.