Skip to main content

Medische evacuatie vanaf zeiljacht (video)

Datum: zaterdag 21 oktober 2017 | Sectie: Enkhuizen

Zaterdagmiddag kwam er bij de Nederlandse Kustwacht in Den Helder een verontrustende melding binnen over een zeiler welke gewond was geraakt op het IJsselmeer.

Op advies van de Radio Medische Dienst moest de zeiler met de Search and Rescue (SAR) Helikopter geëvacueerd worden. De positie van het zeiljacht was erg onduidelijk dus werd naast ons reddingstation ook de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Hindeloopen gealarmeerd om op zoek te gaan naar de zeilboot en eerste hulp te verlenen.

Reddingboot Johanna Maria van KNRM Andijk was als eerste ter plaatse. Zij treffen het zeiljacht ten Noorden van Vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer, aan. Kort daarna arriveert ook reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik. Er worden opstappers overgezet die eerste hulpverlenen. Tevens werd een sleepverbinding gemaakt om een stabiele koers te varen. Dit maakt evacuatie door de helikopter makkelijker. Niet veel later arriveren ook de reddingboten van KNRM Enkhuizen.

Bij aankomst van de SAR helikopter van de NHV Group wordt er medisch personeel vanuit de helikopter op het zeiljacht afgezet. Met vereende krachten werd de onfortuinlijke zeiler voorbereid voor transport met de helikopter. Als de zeiler niet lang daarna in de helikopter ligt zet deze koers richting het ziekenhuis in Amsterdam.

Meer informatie over deze actie vind u op de pagina van onze collega's van KNRM Medemblik.

Datum : 21 oktober 2017
Alarm : 15:26 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : Zuid-zuidwest 5
Actie : 87

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.