Skip to main content

Vijf suppers “vermist” op het Markermeer

Datum: zaterdag 28 oktober 2017 | Sectie: Enkhuizen

Zaterdagavond werden onze vrijwilligers gealarmeerd voor vijf vermoedelijk vermiste suppers op het Markermeer

Het Kustwachtcentrum in Den Helder had een melding ontvangen van een jachtschipper uit Edam, deze had middags rond drie uur vijf suppers (staand peddelen op een grote surfplank) zien vertrekken het Markermeer op, Als de auto’s met kleren van deze suppers er avonds rond zeven uur nog staan, het inmiddels donker is en de wind is aangetrokken tot een 7 beaufort, besluit deze de kustwacht in te lichten.

Gezien de weersomstandigheden neemt de Nederlandse kustwacht de melding direct heel serieus, ook omdat er verder geen info is over de conditie, bestemming en positie van de suppers werd er grootalarm gemaakt en alle reddingstations rond het Markermeer gealarmeerd. Niet veel later varen de reddingboten van Enkhuizen, Wijdenes, Hoorn, Zeevang, Marken en Lelystad uit. Ook vertrok er vanaf Vliegveld De Kooy in Den Helder een Search and Rescue helikopter.

De regiopolitie werd opgeroepen om meer informatie van de melder en de suppers te verkrijgen. Kort nadat alle reddingboten waren uitgevaren, werden de vijf suppers aangetroffen door de politie bij hun auto’s. Hierop is de zoekactie afgeblazen.

De tocht van de suppers begon in Edam en ging via Lelystad weer terug naar Edam. Zij verkeerden in goede conditie en zijn niet in de problemen gekomen tijdens hun tocht, bij de start stond er een windkracht 5 en aan het einde van hun tocht windkracht 7 uit westelijke richting.

Uiteindelijk heeft de zoekactie een half uurtje geduurd.

Datum : 28 oktober 2017
Alarm : 19:26 uur
Weer : Regenachtig
Zicht : Matig
Wind : West 7
Actie : 92

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.