KNRM Enkhuizen dagelijks ingezet in havengebied (video)

9 september 2016

Het was weer een bedrijvige week voor de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen. Vijfmaal werd er uitgevaren voor diverse inzetten op het IJsselmeer en in het havengebied.

Maandagavond omstreeks half 7 zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een persoon te water in de oude haven van Enkhuizen ter hoogte van Dijk nummer 58. Uiteindelijk stond iedereen weer veilig op de wal. Zie hier het reddingrapport.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Woensdagavond weer de bemanning gealarmeerd voor een assistentie aan de ambulancedienst. Aan boord van een charterschip welke lag afgemeerd aan de Harlingersteiger te Enkhuizen was een persoon onwel geworden. De opstappers hebben eerste hulp verleend en het ambulancepersoneel geassisteerd bij het aan wal krijgen van de patiënt.

Donderdagmorgen uitgevaren voor een onwelwording aan boord van een charterschip welke op het IJsselmeer voer vlak voor de haven van Enkhuizen. De KNRM opstappers hebben ook hier eerste hulp verleend aan de patiënt en geassisteerd bij het afmeren van het schip. Hierna is de patiënt overgedragen aan de ambulancedienst.

Donderdagavond alarm voor een zeiljacht aan de grond bij vuurtoren de Ven. Ter plaatse aangekomen werd geen zeiljacht aangetroffen, maar na telefonische contact en wat speurwerk werd de juiste locatie bekent. Het zeiljacht bleek vastgelopen op de ondiepten van het Vrouwenzand, zuid van Stavoren aan de Friesekust. Beide reddingboten waren nodig om het onfortuinlijke zeiljacht van de harde zandgrond los te krijgen. Het zeiljacht had geen schade opgelopen en kon haar weg zelfstandig vervolgen.

Vrijdagmiddag zijn enkele opstappers uitgevaren met reddingboot Corrie Dijkstra van Elk om Havendienst Enkhuizen te assisteren bij een zinkende speedboot in de sloepenhaven aan het Waaigat. Nadat de speedboot weer boven water was gekregen is deze afgesleept richting de scheepshelling van de Compagnieshaven en is daar drooggezet voor nadere inspectie.

Hier wat filmbeelden die ook zijn te vinden op ons YouTube kanaal :

Datum : 5 tot 9 september 2016
Alarm :Divers
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : Divers.
Actie : 89 tot 93-2016

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij