Skip to main content

Vrouw in rolstoel te water in oude haven

Datum: maandag 05 september 2016 | Sectie: Enkhuizen

Maandagavond werd de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een vrouw in een rolstoel welke te water was geraakt in de Oudehaven van Enkhuizen.

Maandag avond omstreeks half 7 zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een persoon te water in de oude haven van Enkhuizen ter hoogte van Dijk nummer 58. Ook KNRM reddingstation Enkhuizen werd hiervoor gealarmeerd.

Twee begeleiders bedachten zich geen moment en doken achter de vrouw na, met omstanders is geprobeerd om de vrouw er uit te halen, maar dit lukte niet.

Na een kleine drie minuten kwamen de eerste hulpdiensten ter plaatsen en hebben zij samen met de omstanders de vrouw uit het water gehaald.

Een dichtbij wonend KNRM bemanningslid was ook snel bij het ongeval ter plaatse en heeft met een geleend bootje de twee begeleiders uit het water gevist.

Toen reddingboot Corrie Dijkstra Van Elk ter plaatse aankwam stond iedereen net op het droeg en kon dan ook onverrichte zaken retour boothuis.

De vrouw is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis maar maakt het naar omstandigheden goed.

Het duikteam van de brandweer heeft nog onderdelen van de rolstoel en de handtas van de begeleiding uit het water gehaald.

Foto’s : Omroep Weeff / Henk Kroeb

Datum : 5 september 2016
Alarm : 18:40 uur
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : West 5 bfr.
Actie : 89-2016

Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter en Youtube voor het laatste nieuws en wetenswaardigheden

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.