Vrouw in rolstoel te water in oude haven

5 september 2016

Maandagavond werd de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een vrouw in een rolstoel welke te water was geraakt in de Oudehaven van Enkhuizen.

Maandag avond omstreeks half 7 zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een persoon te water in de oude haven van Enkhuizen ter hoogte van Dijk nummer 58. Ook KNRM reddingstation Enkhuizen werd hiervoor gealarmeerd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Twee begeleiders bedachten zich geen moment en doken achter de vrouw na, met omstanders is geprobeerd om de vrouw er uit te halen, maar dit lukte niet.

Na een kleine drie minuten kwamen de eerste hulpdiensten ter plaatsen en hebben zij samen met de omstanders de vrouw uit het water gehaald.

Een dichtbij wonend KNRM bemanningslid was ook snel bij het ongeval ter plaatse en heeft met een geleend bootje de twee begeleiders uit het water gevist.

Toen reddingboot Corrie Dijkstra Van Elk ter plaatse aankwam stond iedereen net op het droeg en kon dan ook onverrichte zaken retour boothuis.

De vrouw is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis maar maakt het naar omstandigheden goed.

Het duikteam van de brandweer heeft nog onderdelen van de rolstoel en de handtas van de begeleiding uit het water gehaald.

Foto’s : Omroep Weeff / Henk Kroeb

Datum : 5 september 2016
Alarm : 18:40 uur
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : West 5 bfr.
Actie : 89-2016

Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter en Youtube voor het laatste nieuws en wetenswaardigheden

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij