KNRM Enkhuizen brengt 100.000ste geredde aan wal

15 september 2015

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn dinsdagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht met een touw in de schroef op het IJsselmeer. Dit bleek de 100.000ste geredde van de KNRM.

Er staat een dikke zuiden wind kracht vijf als het gehuurde zeiljacht, met zes Duitse opvarenden, onderweg van Medemblik naar Enkhuizen, in problemen komt. Twee mijl voor Enkhuizen valt er een lijn over boord die onmiddellijk in de schroef verdwijnt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op een klein fokje werd door gezeild en contact gezocht met het Kustwachtcentrum, waar om assistentie van een reddingboot werd verzocht.

De beide Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk zijn tien minuten na het alarm onderweg naar de positie van het zeiljacht, 2,5 mijl noord van Enkhuizen.

Eenmaal ter plaatse werd een opstapper overgezet om de situatie aan boord te beoordelen. Als blijkt dat alles met de opvarenden in orde is word er een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting de haven van Enkhuizen.

Daar aangekomen staat het ontvangstcomité al klaar, met deze actie blijkt de KNRM de 100.000ste geredde aan wal te hebben gebracht.

Lang kan de bemanning van KNRM station Enkhuizen hier niet bij stil staan, via de marifoon is zojuist een mayday ontvangen van een zeiljacht met gebroken mast. Snel zetten de beide reddingboten weer koers richting het onstuimige IJsselmeer.

Alarm: 11:55 uur Weer: Bewolkt Zicht: Goed Wind: Z 5 Actie: 85 -2015

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="responsive" style="text-align:center">

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij