Skip to main content

En weer een zeiljacht gevangen als een vis in het net

Datum: woensdag 26 augustus 2015 | Sectie: Enkhuizen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn woensdag uitgevaren voor wederom een zeiljacht wat op het Markermeer verstrengelt was geraakt in de netten van een visserman.

Op nagenoeg dezelfde locatie waar vier weken geleden ook al een zeiljacht verstrikt was geraakt, in de netten van een visserman, was het deze woensdag weer raak.

Ook ditmaal was een gezin aan het zeilen op het Markermeer bij Enkhuizen als op eens de snelheid van het schip steeds verder terug loopt. Men heeft opdat moment geen idee wat daar de oorzaak van is.

Als even later ook de motor er mee stopt komt men er achter dat ze gevangen zijn in het staand want van een visserman. Men is er aardig in verstrikt geraakt en het lukt hen niet om zelfstandig hier uit te geraken.

Men besluit dan ook om de hulp van een reddingboot in te roepen en niet veel later varen de Enkhuizer reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk dan ook uit richting het zeiljacht. Het bevindt zich dan op twee mijl zuidoost van Enkhuizen.

De reddingbootbemanning weet met zo min mogelijk verdere schade aan de neten te veroorzaken het zeiljacht hier uit vandaan te snijden. Maar desondanks blijft er nog een redelijk groot deel achter rond de kiel en in de schroef.

Het zeiljacht werd dan ook mee op sleep genomen richting de haven van Enkhuizen alwaar een duiker nog flink werk heeft gehad aan het verwijderen van het restant vissersnet.

Tip: De aanwezigheid van staand wand visserij is te herkennen aan stokken met vlaggetjes, deze bevinden zich op de uiteinden van de netten, vaar hier niet tussen door als u een diep stekende kiel heeft maar passeer deze op ruime afstand.

Alarm: 15:59 uur Weer: Goed Zicht: Goed Wind: ZW 3 Actie: 77-2015

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.