Houten kotter gezonken na aanvaring op het IJsselmeer

Houten kotter gezonken na aanvaring op het IJsselmeer

20 september 2021

Maandagmiddag kwam er via Kustwacht Nederland een alarm binnen voor een aanvaring tussen een zeiljacht en houten kotter op 4 mijl zuid van Stavoren.

Samen met KNRM reddingstation Lemmer zijn we ter plaatse gegaan. De houten kotter maakte water en zonk snel waarna de opvarenden te water raakte, maar konden aan boord gehaald worden door het zeiljacht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal ter plaatse hebben wij ze overgenomen op reddingboot Watersport en bij reddingstation Hindeloopen afgezet voor een warme douche en droge kleren.

De andere drie reddingboten hebben in de tussentijd zoveel mogelijk losse inventaris van de kotter geborgen en de overige scheepvaart op afstand gehouden tot Rijkswaterstaat ter plaatse was.

Aan hen is het incident overgedragen en zij zullen de berging verder afhandelen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij