Bedrijvig weekeinde voor KNRM Enkhuizen (video)

Bedrijvig weekeinde voor KNRM Enkhuizen (video)

29 augustus 2021

Het was een bedrijvig weekeinde voor de bemanningsleden van KNRM reddingstation Enkhuizen. In totaal zijn we 5 maal in actie gekomen voor verschillende meldingen.

Vrijdagavond alarm door Kustwacht Nederland voor een medische evacuatie. Aan boord van een zeiljacht dat deelnam aan Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace was iemand gevallen en gewond geraakt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

We zijn snel met beide reddingboten ter plaatse gegaan en hebben een opstapper aan boord gezet die eerst hulp heeft verleend. Vervolgens werd er koers gezet richting de jachthaven van Enkhuizen.

Terug aan wal is de persoon opgevangen in het boothuis waar vervoer werd geregeld voor een bezoek aan de huisartsenpost.

De tweede melding was zaterdagmiddag en betrof een medische evacuatie van een persoon aan boord van een charterschip die hartklachten had. Op verzoek van de Radio Medische Dienst hebben we de persoon per brancard van boord gehaald en vervoerd naar het boothuis. Daar stond de ambulance inmiddels klaar en hebben wij hem over gedragen aan hen.

Aan het einde van de middag kwam de 3e melding binnen van een automobilist die op de Houtribdijk reed die een surfer had gezien die vermoedelijk in de problemen was ten hoogte van Trintelhaven. Het kustwachtvliegtuig van Kustwacht Nederland was in de buurt en heeft helpen zoeken. Al gauw bleek dat er geen personen in problemen waren waarna we retour station zijn gegaan.

In de avond was het tijd voor actie nummer 4. De melding was dat een motorjacht water zou maken in de buurt van De Ven. De communicatie met opvarenden verliep via mobiele telefoon, echter ging dit moeizaam. Daarop zijn ook de boten van onze collega van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren om te helpen zoeken, aan de wal en vanuit de lucht werden we gesteund door Politie Basisteam Hoorn en de Politieheli. Na het uitpeilen van de telefoon van opvarenden door de politie bleek deze een stuk noordoostelijker te liggen. Ter plaatse was de situatie snel onder controle en bleek het probleem geen lek maar motorstoring te zijn. De boot is door ons op sleep genomen en afgemeerd in de Gemeentehaven.

Als laatste kwam er zondag einde middag via de KNRM helpt app een melding binnen van een solozeiler die vast was komen te zitten op het Kooizand. Deze hebben we snel geholpen waarna deze zonder schade zijn weg kon vervolgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij