Skip to main content

Evacuatie na brand aan boord van passagierschip op het Markermeer (video)

Datum: zaterdag 15 april 2023 | Sectie: Enkhuizen

Vrijdagochtend ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding van een passagiersschip dat vlakbij Enkhuizen op het Markermeer voer. In de machinekamer was brand uitgebroken. Aan boord van het passagiersschip zaten 70 personen.

????? ?????.

Omdat het een passagiersschip betrof, werd groots ingezet. Het Kustwachtcentrum alarmeerde reddingboten van KNRM-stations Enkhuizen, Medemblik, Hoorn, Andijk en Wijdenes. De reddingboten van KNRM Enkhuizen, Andijk en Medemblik brachten brandweerteams naar het schip. De politie kwam ter plaatse met de P97 en meerdere snelle motorboten (RHIBS). Ook de RWS 25, een boot van Rijkswaterstaat en duikwerkschip Triton kwamen ter plaatse.

?????????

De brand werd geblust en 65 passagiers geëvacueerd. Met behulp van duikwerkschip Triton zijn de mensen overgestapt op een van de aanwezige vaartuigen. In de haven stonden bussen klaar. De passagiers en bemanning maken het goed. De brandweer heeft, nadat de brand was geblust, een nacontrole gedaan.

????????????

De opvang met bussen werd geregeld door de reisorganisatie en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord . De evacuatie werd uitgevoerd met 12 reddings- en politieboten. Ingezet zijn de reddingstations Hoorn, Wijdenes, KNRM Enkhuizen, KNRM Andijk en KNRM Medemblik. De reddingsoperatie werd uitgevoerd in samenwerking met het Kustwachtcentrum, Politie Landelijke Eenheid, Politie Noord Holland Noord, Rijkswaterstaat, Brandweer Enkhuizen, Stede Broec, Venhuizen en de Ambulancedienst. Reddingboot Watersport van KNRM Enkhuizen was On Scene Coordinator (OSC) en leverde de Coordinator Incident Schip (CIS).

? ????? ?: ????? ??? ????? ???????????????
? ??????? ?? ????? ???? - ??.?? ???

 

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.