Evacuatie na brand aan boord van passagierschip op het Markermeer (video)

Evacuatie na brand aan boord van passagierschip op het Markermeer (video)

15 april 2023

Vrijdagochtend ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding van een passagiersschip dat vlakbij Enkhuizen op het Markermeer voer. In de machinekamer was brand uitgebroken. Aan boord van het passagiersschip zaten 70 personen.

𝗚𝗿𝗼𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘇𝗲𝘁.

Omdat het een passagiersschip betrof, werd groots ingezet. Het Kustwachtcentrum alarmeerde reddingboten van KNRM-stations Enkhuizen, Medemblik, Hoorn, Andijk en Wijdenes. De reddingboten van KNRM Enkhuizen, Andijk en Medemblik brachten brandweerteams naar het schip. De politie kwam ter plaatse met de P97 en meerdere snelle motorboten (RHIBS). Ook de RWS 25, een boot van Rijkswaterstaat en duikwerkschip Triton kwamen ter plaatse.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

𝗘𝘃𝗮𝗰𝘂𝗮𝘁𝗶𝗲

De brand werd geblust en 65 passagiers geëvacueerd. Met behulp van duikwerkschip Triton zijn de mensen overgestapt op een van de aanwezige vaartuigen. In de haven stonden bussen klaar. De passagiers en bemanning maken het goed. De brandweer heeft, nadat de brand was geblust, een nacontrole gedaan.

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴

De opvang met bussen werd geregeld door de reisorganisatie en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord . De evacuatie werd uitgevoerd met 12 reddings- en politieboten. Ingezet zijn de reddingstations Hoorn, Wijdenes, KNRM Enkhuizen, KNRM Andijk en KNRM Medemblik. De reddingsoperatie werd uitgevoerd in samenwerking met het Kustwachtcentrum, Politie Landelijke Eenheid, Politie Noord Holland Noord, Rijkswaterstaat, Brandweer Enkhuizen, Stede Broec, Venhuizen en de Ambulancedienst. Reddingboot Watersport van KNRM Enkhuizen was On Scene Coordinator (OSC) en leverde de Coordinator Incident Schip (CIS).

📟 𝗔𝗰𝘁𝗶𝗲 𝟵: 𝗯𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗮𝗻 𝗯𝗼𝗼𝗿𝗱 𝗽𝗮𝘀𝘀𝗮𝗴𝗶𝗲𝗿𝘀𝘀𝗰𝗵𝗶𝗽
📅 𝗩𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟰 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟯 - 𝟬𝟳.𝟬𝟴 𝘂𝘂𝗿

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij