Skip to main content

Afscheid van 139 jaar ervaring bij KNRM Enkhuizen

Datum: maandag 09 januari 2023 | Sectie: Enkhuizen

Afgelopen zaterdag was het feestelijk druk in het boothuis van KNRM Enkhuizen. Aan het begin van de avond ging er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van start.

Een informele bijeenkomst voor alle vrijwilligers van het reddingstation én hun gezinnen. Want ook het thuisfront speelt een belangrijke rol bij het 24/7 inzetbaar kunnen zijn van de bemanning. Tijdens het serieuze gedeelte van de receptie wordt stilgestaan bij de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Ook is het  traditiegetrouw de gelegenheid om afscheid te nemen van vertrekkende vrijwilligers en onderscheidingen uit te reiken aan jubilerende bemanningsleden. Dat nam deze keer wat meer tijd in beslag dan andere jaren.

Vier medailles en twee waarderingspenningen

Maar liefst vier vrijwilligers ontvingen deze keer de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid voor hun jarenlange inzet als bemanningslid/opstapper van de reddingboot.

Rob Roosendaal voor het feit dat hij al 25 jaar opstapper is bij KNRM Enkhuizen, Leon Bettonvil (opstapper), Rob Frima (plaatsvervangend schipper) en Stefan Schouten (opstapper) kregen het draagteken en de bijbehorende oorkonde voor 10 jaar KNRM verdiensten. Gezamenlijk hebben ze talloze reddingsoperaties op hun naam staan. 

Henk Jan Plaatje en Cees Klein werden verrast met een waarderingspenning van de Nationale Redding Vloot. Als blijk van waardering voor hun inzet bij de grote overstromingen in Limburg in de zomer van 2021. Vanuit KNRM Enkhuizen reden zij destijds mee met de grote colonne reddingboten en brandweerwagens om te ondersteunen bij evacuaties in ondergelopen gebieden.

Afscheid

Een dankwoord, kados's en bloemen waren er ook voor de vrijwilligers die afscheid nemen van het hechte team:

Jos Lub, helper aan de wal, voorheen plaatsvervangend schipper, 33 dienstjaren, 921 acties en 1875 personen en 49 dieren veilig aan wal gebracht.

Jugo Baya, helper aan de wal, voorheen plaatsvervangend schipper 30 dienstjaren, 1205 acties, 2674 personen en 57 dieren veilig aan wal gebracht.

Rob Roosendaal, opstapper en voorheen plaatsvervangend schipper, 25 dienstjaren, 1743 acties, 4248 personen en 102 dieren veilig aan wal gebracht.

Arjan Lijnsvelt, plaatsvervangend schipper, 22 dienstjaren, 659 acties, 1615 personen en 43 dieren veilig aan wal gebracht.

Chris Lub, motordrijver, 13 dienstjaren, 530 acties, 1270 personen en 28 dieren veilig aan wal gebracht.

Stefan Schouten, opstapper, 10 dienstjaren, 476 acties, 921 personen en 32 dieren veilig aan wal gebracht. 

Greetje Koster, opstapper, 6 dienstjaren, 179 acties, 401 personen en 10 dieren veilig aan wal gebracht..

Hun inzet, kennis en gezamenlijk 139 jaar ervaring zal zeker worden gemist! 

Nieuwe bemanning

Om een toekomstbestendig team te houden, is KNRM Enkhuizen op zoek naar nieuwe bemanning. Onlangs zijn ze daarom een wervingscampagne gestart. Wellicht heb je de posters al in de stad zien hangen of de posts op sociale media voorbij zien komen. Ben jij een teamspeler, sportief, woonachtig/werkzaam in Enkhuizen en wil je wel wat meer actie in je leven? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meld je aan voor de speciale info-avond op 23 januari.

Ook zonder nautische achtergrond kun je een goede opstapper bij de KNRM worden.

 

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.