Skip to main content

Crowdfundactie

Datum: maandag 05 september 2022 | Sectie: Enkhuizen

Onder de noemer "Voor iedere held een helm" startte KNRM Enkhuizen begin juni dit jaar een crowdfundingsactie. Het streven was om vóór 31 augustus 4.000 euro op te halen voor een extra set helmen met een draadloos intercomsysteem.

De actie bleek een daverend succes: meteen vanaf de eerste dag werd gul gedoneerd. Binnen twee weken stond de teller al op 1.000 euro en dankzij een royale donatie van de heer Vervelde, oud-schipper van de Bep Glasius, kon het reddingstation begin juli melden dat het benodigde bedrag voor de helmen was ingezameld.

De donaties bleven binnenkomen en dus werd het wensenlijstje aangevuld, met een digitaal schoolbord. Zo'n digibord is enorm praktisch bij trainingen, presentaties en ter ondersteuning van bijvoorbeeld EHBO-cursussen. Daarnaast is zo'n scherm goed te gebruiken bij de evaluatie van acties en kunnen er met de jaarlijkse Open Dag films en foto's op worden vertoond.

Kees van Stek, eigenaar van VSG Projecten BV uit Enkhuizen, heeft aangeboden het digibord voor zijn rekening te nemen. Deze wordt binnenkort aangeschaft en kan dan hopelijk dit najaar al in het bemanningsverblijf worden geïnstalleerd. Uiteraard geflankeerd door een mooi bordje met de naam van de gulle gever.

De nieuwe helmen zijn twee weken geleden geleverd en inmiddels al bij verschillende acties ingezet. Afgelopen woensdag werd donateur Henk Vervelde thuis opgehaald voor een vaartocht op reddingboot Watersport. Uiteraard kreeg hij een van de nieuwe helmen toebedeeld. KNRM'er Paul Baggen: "Het is fantastisch dat we mede dankzij hem genoeg geld hebben opgehaald om deze extra set helmen te kunnen aanschaffen. Dit was wel het minste wat we voor hem konden doen!"

Henk Vervelde liet weten dat hij de KNRM een warm hart toedraagt en erg genoten heeft van zijn tocht op de reddingboot. Dat is op de foto's goed te zien.

KNRM Enkhuizen is blij met iedere gift en bedankt dan ook alle donateurs voor hun bijdrage. "Dankzij jullie kunnen we veilig het water op om mens en dier in nood te redden. Geweldig!"

De crowdfundingsactie "Voor ieder held een helm" is succesvol afgesloten, maar doneren kan nog altijd. Via www.enkhuizen.samenvoorknrm.nl of door Redder aan de wal te worden. Hiermee steunt u de KNRM met een vast bedrag per maand, kwartaal, half of heel jaar. Ieder bedrag is welkom en draagt bij aan een veiligere omgeving op en rond het water. Uw gift helpt om onze vrijwilligers op te leiden tot professionele redders, zodat iedereen in Nederland 24 uur per dag kan rekenen op hulp van de KNRM.

Vrijwilliger worden bij KNRM Enkhuizen? Ook dat kan! Kijk voor meer informatie op onze site en kom gerust eens langs op een van onze oefenavonden! Iedere woensdag vanaf 19.00 uur in en rond het boothuis op Compagnieshaven 3a. Je bent van harte welkom!

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.