Brand aan boord van binnenvaartschip op het Markermeer

Brand aan boord van binnenvaartschip op het Markermeer

25 augustus 2022
Enkhuizen

Donderdagmiddag werden diverse reddingboten en de brandweer gealarmeerd voor brand aan boord van een binnenvaartschip op het Markermeer drie mijl zuid van Enkhuizen.

De schipper van het binnenvaartschip meldde even na 14:00 uur bij de Kustwacht dat zij brand hadden in de machinekamer. Het schip geladen met granulaat was onderweg naar Workum. Direct is alarm gemaakt voor reddingboten van Enkhuizen, Wijdenes, Hoorn en Lelystad alsmede de brandweer uit Enkhuizen en Stede Broec.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De bemanning van het schip heeft de motor uitgezet en de machinekamer afgesloten en zijn voor anker gegaan net buiten de vaarweg in afwachting van de hulpdiensten.

De reddingboot van Enkhuizen heeft brandweer aan boord gebracht en later is door de reddingboot van Lelystad een tweede brandweerploeg en de Officier van Dienst opgehaald en naar het schip gebracht. Een tweede brandweerploeg was nodig gezien de hoge buiten- en binnentemperatuur.

De brandweer heeft de brand in de machinekamer geblust. Na het ventileren van de machinekamer is deze door de brandweer geïnspecteerd en kon na anderhalf uur het sein brandmeester gegeven worden.

Door het snelle handelen van de scheepsbemanning is erger voorkomen en de schade beperkt gebleven.

De reder van het binnenvaartschip heeft voor de verdere afhandeling van het incident gezorgd en in samenspraak met de schipper is later die dag een sleepboot ter plaatse gekomen om het schip op plaats van bestemming te krijgen.

Datum :  25 Augustus 2022
Alarm  :  14:10 uur
Weer   :  Helder
Zicht    :  Goed
Wind    :  Oost 3
Temp.  :  28 graden
Actie    :  75-2022    

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij