Skip to main content

2016, Een reddingsjaar in beeld (video)

Datum: donderdag 29 december 2016 | Sectie: Enkhuizen

Zo aan het eind van 2016 kijken wij even terug op het afgelopen jaar. Een jaar wat uiteindelijk het drukste jaar uit de ruim 70 jarige geschiedenis van ons reddingstation is geworden.

Maarliefst 114 keer moesten onze KNRM vrijwilligers uitvaren om in problemen geraakte watersporters en beroepsvaarders te helpen op het IJsselmeer en het Markermeer. Ook dit jaar betroffen motorproblemen de nummer een oorzaak voor een alarmering van ons reddingstation. Gevold door aan de grond geraakte jachten en op nummer drie de medische assistenties in het havengebied.

In het oog springende acties waren het zinken van een binnenvaartschip ter hoogte van Stavoren waarbij we de drie opvarenden behouden aan wal konden brengen. Ook de actie voor een dief van een motorjacht welke alarm sloeg omdat hij motorproblemen had was opmerkelijk, als ook de actie voor de onervaren schipper van en zeiljacht welke onderweg van Enkhuizen naar Hoorn aan de grond raakte in de richting van Urk ?!

Verder hebben wij weer meerder keren ons nut bewezen bij het assisteren van de ambulancedienst in het havengebied van Enkhuizen, Ook een aantal medische incidenten op het IJsselmeer werd in goede samenwerking uitgevoerd.

Naast alle acties verleenden onze vrijwilligers ook assistentie bij diverse evenementen zoals de zwemmarathon, zeilevenementen, de aankomst van VOC replica De Halve Maen en de intocht van Sint Nicolaas. En uiteraard werden er vele uren gestoken in oefenen, opleidingen en onderhoud.

Al met al een druk jaar, samengevat in een kleine acht minuten durend videoverslag.

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.