2016, Een reddingsjaar in beeld (video)

29 december 2016

Zo aan het eind van 2016 kijken wij even terug op het afgelopen jaar. Een jaar wat uiteindelijk het drukste jaar uit de ruim 70 jarige geschiedenis van ons reddingstation is geworden.

Maarliefst 114 keer moesten onze KNRM vrijwilligers uitvaren om in problemen geraakte watersporters en beroepsvaarders te helpen op het IJsselmeer en het Markermeer. Ook dit jaar betroffen motorproblemen de nummer een oorzaak voor een alarmering van ons reddingstation. Gevold door aan de grond geraakte jachten en op nummer drie de medische assistenties in het havengebied.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In het oog springende acties waren het zinken van een binnenvaartschip ter hoogte van Stavoren waarbij we de drie opvarenden behouden aan wal konden brengen. Ook de actie voor een dief van een motorjacht welke alarm sloeg omdat hij motorproblemen had was opmerkelijk, als ook de actie voor de onervaren schipper van en zeiljacht welke onderweg van Enkhuizen naar Hoorn aan de grond raakte in de richting van Urk ?!

Verder hebben wij weer meerder keren ons nut bewezen bij het assisteren van de ambulancedienst in het havengebied van Enkhuizen, Ook een aantal medische incidenten op het IJsselmeer werd in goede samenwerking uitgevoerd.

Naast alle acties verleenden onze vrijwilligers ook assistentie bij diverse evenementen zoals de zwemmarathon, zeilevenementen, de aankomst van VOC replica De Halve Maen en de intocht van Sint Nicolaas. En uiteraard werden er vele uren gestoken in oefenen, opleidingen en onderhoud.

Al met al een druk jaar, samengevat in een kleine acht minuten durend videoverslag.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij