Skip to main content

Nachtelijke zoekslagen naar gezonken boot

Datum: vrijdag 23 oktober 2015 | Sectie: Elburg

Wanneer vrijdagavond 23 oktober een prio 1 melding binnen komt dat een vaartuig water maakt, is het gelijk alle hens aan dek. Iets na 22.30 uur vaart reddingboot Evert Floor uit richting Pierland nabij Harderwijk.

De melding was bij het Kustwachtcentrum binnengekomen via kanaal 16. De melder liet weten dat hij water maakte. De exacte locatie werd niet duidelijk. Een serieuze zaak waar niet alleen KNRM Station Elburg op af komt, maar ook Brandweer Harderwijk. De brandweerboot ging te water en de duikwagen en de tankauto reden over de dijk. Gezamenlijk worden zoekslagen gemaakt in de donkere nacht om de (eventueel reeds gezonken) boot te kunnen lokaliseren. Met zoeklichten die over het wateroppervlak glijden, varen de boten van Gelderland zijde naar Flevopolder zijde. Hierbij zijn alle eilandjes tussen de noordkant van de Bremerberger haven en de zuidzijde van Pierland zijn nagezocht en ook de campings aan Gelderland zijde werden even in het licht gezet.

Na anderhalf uur zoeken was er nog altijd niets aangetroffen. Er werden nog 2 flares de lucht in geschoten om een beter zicht te hebben op het zoekgebied, maar ook dit leverde niets op. Er werd kort getwijfeld of steun van de politiehelikopter wenselijk was, maar dit is, in overleg met het Kustwachtcentrum, alsnog niet doorgezet. Omdat het een nogal vreemde melding betrof, die bovendien op zichzelf stond, gaat het Kustwachtcentrum ervan uit dat het om een valse melding ging. Vervelend voor al deze mensen die zich hebben ingezet om iemand die in nood verkeerde te kunnen helpen, maar dat is achteraf. De vrijwilligers van de KNRM en ook andere hulpdiensten nemen iedere melding serieus!

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.