Skip to main content

Speedboot in problemen in de mist

Datum: zondag 04 oktober 2015 | Sectie: Elburg

Zondagmiddag 4 oktober gingen om 12.32 uur de piepers af van de bemanningsleden van KNRM Station Elburg. Niet veel later voer de reddingboot Evert Floor uit om in zeer dichte mist op zoek te gaan naar de melder.

Het zicht was minimaal, ongeveer twintig meter, maar de melder werd gevonden. Vlakbij eiland de Ral was een speedboot stil komen te liggen. Het vaartuig had problemen met zijn accu’s waardoor de boot niet kon starten. De boot lag in dichte mist onmanoeuvreerbaar op open water, waardoor het een gevaar kon vormen voor overig scheepvaartverkeer. De eigenaar, donateur van de KNRM, had het probleem zelf gemeld bij het Kustwachtcentrum.

De melder, een man alleen, was maar wat blij dat er hulp kwam. Hij werd samen met zijn boot terug gesleept naar zijn vaste ligplaats op Aquacentrum Bremerbergerhaven. De actie heeft ongeveer een uur in beslag genomen.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.