Skip to main content

KNRM rukt uit voor omgeslagen hovercraft

Datum: zaterdag 21 januari 2017 | Sectie: Elburg

In de middag van zaterdag 21 januari 2017 rukte de bemanning van KNRM Station Elburg uit voor een persoon in nood op het Drontermeer. Het was een aardige uitdaging om door het ijs te breken en bij het slachtoffer te komen, eigenaar van een kleine hovercraft.

Tegen half twee ging de pieper en niet veel later verliet reddingboot Johanna Maria het boothuis in Elburg. Al lopend en ijsbrekend verplaatste de bemanning zich vanaf de vaargeul voorwaarts om bij het slachtoffer te kunnen komen.

De man was met een hovercraft het Drontermeer opgegaan maar door onbekende oorzaak is het luchtkussenvoertuig omgeslagen en door het ijs gezakt. De man is te water geraakt en heeft hierbij onder andere zijn knie zodanig bezeerd dat hij er niet op kon lopen. Bovendien was het erg koud dus het was zaak om snel te handelen om de man zo spoedig mogelijk op het droge te krijgen.

In samenwerking met een collega van Brandweer Elburg werd het slachtoffer, goed ingepakt tegen de kou, middels een rescue board naar de reddingboot gebracht en vanaf de reddingboot overgedragen aan de ambulancemedewerkers die aan de kant klaar stonden om hem over te nemen. Tegen de tijd dat hij de ambulance in ging, was hij erg afgekoeld. Hulp kwam voor hem precies op tijd.

Video van de reddingactie, gemaakt door Hugo Janssen:

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.